Levélkihordásból kénytelen eltartani magát Galkó Balázs

Galkó Balázs színész egy baleset következtében eltörte a karját, és most kénytelen levélkihordóként dolgozni, hogy anyagilag eltartsa magát. A Blikk szerint a színész egy hete egy kerti baleset során esett el, amikor a hokedli, amin ült, összerogyott, és a keze nekicsapódott egy betonnak, ami miatt eltört. Jelenleg a bal karja gipszben van, és egy kézzel kell megoldania a mindennapi feladatait.

Galkó Balázs elmondta, hogy bizonyos tevékenységek, mint például a nadrág felvétele vagy az ing begombolása, rendkívül nehézzé váltak számára. Egy közös képviselettel foglalkozó cégnél kapott állást, ahol többek között a levelek kézbesítését is ellátja. „Szerencsére ezt a munkát továbbra is tudom végezni, felakasztom a vállamra a táskámat és bedobálom a leveleket a ládákba, közben pedig azzal szórakoztatom magamat, hogy verseket mondok” – mondta a Blikknek.

A színész anyagi helyzete továbbra is nehéz, hiszen nyugdíja mindössze 120 ezer forint, és a nyári színházi szünet miatt a szokásos bevételei is kiesnek. Galkó Balázs szerint nagyjából háromszor annyi pénzre lenne szüksége, hogy megfelelően tudjon gondoskodni magáról és családjáról. Próbálkozott egy kapolcsi fellépéssel is, de ez végül nem valósult meg, mivel egy régi barátja, akinek felajánlotta a fellépést, nem tudott segíteni neki.

A nehézségek ellenére Galkó Balázs pozitív hírt is közölt: Hazám-díjat fog kapni, amit nagy megtiszteltetésnek tart, és amely szerinte a legkedvesebb, legcivilebb elismerés Magyarországon, mivel sem politikához, sem pénzhez nincs köze.