Tanár általi abúzus Fejér megyében: megpróbálták elhallgattatni a szülőket

Fejér megyében egy általános iskolai tanár verbálisan bántalmazott és terrorizálta egy kilencéves kislányt, majd megkísérelte megvesztegetni a szülőket, hogy ne beszéljenek a média előtt az esetről. A kislány szülei szerint az iskola vezetése és a tankerületi vezető sem foglalkozott kellőképpen az üggyel.

Egy Fejér megyei általános iskolában történt eset kapcsán a kislány szülei azt állítják, hogy a gyermeküket bántalmazó tanár pénzzel próbálta őket rávenni, hogy ne engedjék a televíziós riportot a hangfelvételekről. A kislány anyja szerint az igazgató és a tankerületi vezető is felelősségre vonható, mivel nem vettek tudomást az esetről, annak ellenére, hogy a gyermek maradandó lelki sérüléseket szenvedett.

A kilencéves Emma hónapokon keresztül volt kitéve a tanár terrorizálásának és verbális bántalmazásának. A tanár fenyegetései között szerepelt, hogy gyámüggyel elviteti a gyermeket, vagy úgy dobja ki a teremből, hogy eltörik a keze-lába. A gyermek anyja titokban készített hangfelvételekkel bizonyította a bántalmazást, amelyek következtében a kislány depresszióssá vált és öngyilkos gondolatokkal küzdött.

A Nemzeti Pedagógus Kar kijelentette, hogy nincs helye a tanári pályán egy ilyen embernek. A szülők az igazgató és az intézmény vezetőjének jelezték az esetet, de ők együttműködésre szólították fel őket az abuzáló tanárral. Az RTL Híradóhoz fordulásuk után a tanár megpróbálta őket lefizetni, de a szülők elutasították az ajánlatot, mondván, hogy a gyermek lelki sérüléseit semmilyen pénzzel nem lehet kárpótolni.

A szülők nem voltak hajlandóak együttműködni a tanárral, és bejelentették, hogy feljelentést tesznek a rendőrségen. Emellett arra várnak, hogy a tankerület végre kapcsolatba lépjen velük.

A cikk végén felhívások találhatók a bántalmazott nők és gyermekek segélyvonalára, valamint a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített ingyenesen hívható telefonszámra. A cikk szerzői a téma érzékenysége miatt nem helyeztek el reklámokat a cikkben.