Las Vegas közelében talált rejtélyes monolit eltávolítása

A hatóságok elszállították a Las Vegas környékén talált, közel két méter magas monolitot, melynek eredete egyelőre ismeretlen.

A monolitot a Gass Peak közelében, a Desert National Wildlife Refuge egy elhagyatott területén fedezték fel, ahol védett állatok és növények élnek, így az emberi jelenlét nem megengedett. A hatóságok attól tartottak, hogy a turisták károkat okozhatnak a környező vadvilágban, ezért döntöttek az objektum eltávolítása mellett. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy senki ne térjen le a kijelölt ösvényekről és ne hagyjon hátra tárgyakat, mivel ez veszélyt jelenthet az emberekre és a környezetre egyaránt.

Christa Weise, a Desert National Wildlife Refuge ügyvezető igazgatója megerősítette a monolit eltávolítását pénteken, de nem tudott információt adni arról, hogy a szövetségi hatóságok nyomozást indítottak-e az ügyben.

Az eltávolított objektumot jelenleg titkos helyen őrzik, és vizsgálják annak lehetőségét, hogyan semmisíthető meg biztonságosan.

Az elmúlt évek során több hasonló oszlop is felbukkant világszerte, az első ilyen eset 2020-ban történt Utah sivatagos vidékén. Hasonló monolitokra találtak Romániában, Kaliforniában, valamint Angliában a Wight-szigeten és Glastonbury városa mellett is.