Cyndi Lauper búcsúkoncertje Budapesten

A világhírű énekesnő, Cyndi Lauper bejelentette, hogy búcsúturnéja keretében Budapestre is ellátogat. A Girls Just Wanna Have Fun című turné európai állomásaként 2025. február 19-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Cyndi Lauper, a Grammy-, Emmy- és Tony-díjas dalszerző és előadóművész több mint egy évtized után indul újra nagyszabású turnéra, amelynek részeként Magyarországra is eljön. A koncertkörút Észak-Amerikában kezdődött, és Európában többek között Glasgow-ban, Manchesterben, Londonban, Birminghamben és Belfastban is fellép, majd olyan városokban, mint Lodz, Prága, Berlin, Düsseldorf és Párizs mellett Budapestre is elviszi búcsúturnéját.

Az énekesnő világszerte több mint 50 millió eladott lemezzel büszkélkedhet, és olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Time After Time, a True Colors és a Girls Just Want To Have Fun pophimnusz. Lauper aktivistaként is ismert, aki különösen a nők, a HIV fertőzöttek és az LMBTQ közösség jogaiért emeli fel a hangját. Ezenkívül beiktatták a Dalszerző Hírességek Csarnokába, és a New York Times bestseller szerzői között is megtalálható a neve.

A Let The Canary Sing című dokumentumfilm, amely Cyndi Lauper életét és művészetét mutatja be, a 2023-as Tribeca Fesztiválon debütált, majd az Egyesült Államokban és Kanadában a Paramount+-on került bemutatásra. A film Alison Ellwood, Emmy-díjas dokumentumfilmes rendezésében a művész villámgyors felemelkedésétől a sztárságig tartó útját, valamint a nemzedékekre gyakorolt mélyreható hatását zenéjén, folyamatosan fejlődő punk stílusán, megingathatatlan feminizmusán és fáradhatatlan érdekképviseletén keresztül dokumentálja. A dokumentumfilm mellett egy válogatásalbum is megjelent azonos címmel.

A rajongók 2025. február 19-én élőben is részesei lehetnek Lauper lenyűgöző előadásának, amikor a Papp László Sportarénában búcsúzik a magyar közönségtől. A jegyértékesítés június 28-án indul, az elővásárlásra jogosultak pedig két nappal korábban már megvehetik a belépőiket.