RTL: A bántalmazó tanító családja megpróbálta lefizetni a kislány szüleit

Hónapokon át tartó verbális bántalmazás érte egy kilencéves kislányt Fejér megyében, a gyermek depresszióssá vált és öngyilkos gondolatok gyötörték. Az RTL Híradó korábban és most újabb hangfelvételekkel is alátámasztotta az esetet.

A tankerületi központ szombati közleménye szerint az iskola igazgatója fogadta a szülőket és megkezdte a probléma feltárását. Bori-Hegyi Melinda, a kislány édesanyja elmondta, hogy már két hónappal ezelőtt beszéltek az intézmény vezetőjével, és óvatosságból rögzítették a beszélgetést. A szülők állítása szerint az igazgató megoldás helyett az ő felelősségüket firtatta és arra kérte őket, hogy működjenek együtt a tanítónővel.

A találkozón az iskolaigazgató arra kérte őket, hogy minden fenntartásuk ellenére működjenek együtt a tanítónővel. Az édesanya azonban nem érti, miért kellene együttműködnie a gyermekét bántalmazó pedagógussal. A család a tanárnő családjától megpróbált megvesztegetést is kapott, amikor kiderült, hogy az RTL Híradóhoz fordultak az ügyben. A tanító megkérdezte, mennyi pénzt kérnek azért, hogy az ügyet ne adja le a tévé.

A kislány édesanyja elutasította a pénzajánlatot, mondván, hogy gyermekének lelki sérüléseit semmilyen összeggel nem lehet orvosolni. Hozzátette, hogy rendőrségi feljelentést tesznek a bántalmazó pedagógus ellen.

Az anya május tizedikén írt először a tankerületnek, de a csatorna szerint azóta sem válaszoltak a jelzéseire. A lánynak végül az oktatási jogok biztosának segítségével találtak új iskolát, mindössze két hete.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány anonim és ingyenes lelkisegély-vonala a nap huszonnégy órájában elérhető a 116-111-es telefonszámon.