Figyelmetlen sofőrök okoztak baleseteket az M1-esen és M3-ason

Két súlyos közlekedési balesetet rögzítettek a magyar autópályákon, amelyeket a követési távolság és a sebességi korlátok figyelmen kívül hagyása okozott. Az eseteket az MKIF Zrt. osztotta meg a közösségi médiában, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos közlekedés jelentőségére.

Az M1-es autópályán történt incidens során egy gyorshajtó autós nem vette észre időben a kanyar után feltorlódott járműveket, és a fékezés ellenére is a külső sávba csúszva hátulról egy másik autónak ütközött. Az M3-as autópályán pedig egy teherautó sofőrje nem tartotta be a megfelelő követési távolságot, és egy dugóban nem reagált időben, ezáltal egy kisebb autót eltalálva, amely megpördült. Az MKIF szerint a teherautó sofőrje lehet, hogy telefonált vezetés közben.

Az MKIF "Megáll az ész" című videosorozatában hívja fel a figyelmet a figyelmetlenség okozta balesetekre. A legutóbbi videójukban bemutatott két baleset ráfutásos ütközés következménye volt, amelyeket a gyorshajtás, illetve a túl kicsi követési távolság okozott.

A közlekedésbiztonsági szervezet hangsúlyozza, hogy a vezetés során a folyamatos figyelem és a környezet megfigyelése elengedhetetlen. Az autósoknak minden pillanatban csak a vezetésre kellene koncentrálniuk, és nem szabadna egy másodpercre sem elveszíteniük a figyelmüket az útról és a forgalomról.