Az Onyx Műhely kulináris élménye

Az Onyx Műhely a hazai fine dining színtér egyik újítója, ahol nem csupán az ételek minősége, hanem az élmény és a történetmesélés is fontos szerepet kap. Az étterem különleges koncepciója és a Természetes Intelligencia menüje egyaránt a tudományokat, művészetet és a fenntarthatóságot helyezi előtérbe.

Az Onyx Műhelyben a vendégeket először egy felújítás alatt álló helyiségben fogadják, ahol pezsgővel kínálják őket, majd átvezetik őket a jövendőbeli étterem helyére, ahol a hely történetét ismertetik. Az étterem belső tere skandináv stílusú, üveg és fa elemekkel, ahol a vendégek egy közösségi asztal köré ülnek. Az ételek bemutatása során a csapat azokat a problémákat és munkafolyamatokat ismerteti, amelyek foglalkoztatják őket, és amelyek során élelmiszermérnökök, dizájnerek, művészek és környezetvédelmi szakemberek működnek együtt a szakácsokkal.

Az ételekhez kapcsolódó nagyívű hasonlatok néha nehezen követhetők, és az asszociációk nem mindig állnak össze egyértelműen. Az ételsor azonban élvezetes, a fogások minősége kiváló, és bár a koncepció kísérletezőnek tűnik, az ételek többsége mégis megszokott keretek között mozog. A főételek jól elkészített húsokból és zöldségekből állnak, különböző stílusokat képviselve.

Az alkoholmentes italsor is érdekes elemeket tartalmaz, néha a showelemek kerülnek előtérbe, de vannak olyan italok, amelyek magukban is élményszámba mennek. Az ételsor végén egy klasszikus zserbóval búcsúztatják a vendégeket, amely a hagyományos ízekhez való visszatérést jelképezi.

Az Onyx Műhely étkezési élménye tehát egy olyan kavalkád, amelyben a műfajok, stílusok és trendek keverednek, és bár az összkép néha zavaros lehet, az étterem mégis egyedülálló és emlékezetes élményt nyújt a vendégek számára.