OTP saját részvény és vezetői részvényvásárlás

Az OTP Bank jelentős mennyiségű saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén, összesen 756 millió forint értékben, miközben vezetői is élték a kedvezményes részvényvásárlási programot.

Az OTP pénteken bejelentette, hogy a Magyar Nemzeti Bank által kiadott egyedi engedély alapján 36 411 darab OTP törzsrészvényt szereztek be, darabonként 17 693 forintos átlagáron, ami összesen 644 millió forintos tranzakciót jelent. Ezzel a lépéssel az OTP Csoport saját részvény állománya 2 394 135 darabra nőtt, ami a cég részvényeinek 0,86%-át teszi ki.

Az OTP részvényeinek árfolyama az idei évben 12,1%-kal emelkedett. Azonban fontos megjegyezni, hogy a cikk nem tartalmaz befektetési tanácsadást vagy ajánlást.

Ezenfelül, Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója és Wolf László, az OTP igazgatóságának tagja is élt a kedvezményes részvényvásárlási program lehetőségével. Csányi Sándor 7571 darab OTP részvényt vásárolt 10 568 forintos átlagáron, míg Wolf László 12 365 darabot 12 238 forintos átlagáron. Csányi Sándor tranzakciójának összértéke 80 millió forint, Wolf Lászlóé pedig 151 millió forint volt.

A részvényvásárlások híre pozitív hatással lehet a bank részvényeinek piaci megítélésére, hiszen a vezetők bizalmát fejezik ki a cég iránt. Az ilyen típusú tranzakciók gyakran befolyásolják a befektetői hangulatot és a részvények árfolyamát is.