Az Azov-zászlóalj parancsnoka vádat emel egy ukrán tábornok ellen

Bohdan Krotevics, az Azov-dandár megbízott parancsnoka, egy hosszú Telegram-posztban vádolja meg egy neve elhallgatott ukrán tábornokot, aki szerinte több ukrán katonát ölt meg, mint az orosz tábornokok.

Az Ukrán Nemzeti Gárda őrnagya, Krotevics hangsúlyozza, hogy bár a diplomáciai megoldások híve, most kénytelen nyilvánosságra hozni a problémát, mivel az illetékesek nem foglalkoznak vele. Kijelenti, hogy néhányan, akiknek hatással kellene lenniük a helyzetre, elfeledkeznek saját népükről és hadseregükről, amikor a nyugati partnerekkel kommunikálnak.

Krotevics azt állítja, hogy bizonyítékokkal rendelkezik egy ukrán tábornok háborús bűneiről, és ezeket már továbbította az ukrán Állami Nyomozó Irodának. A tábornok nevét nem hozza nyilvánosságra, de azt mondja, a katonák tudják, kiről van szó, és gyűlölik őt cselekedeteiért. A parancsnok szerint ez az ember indít nyomozásokat azok ellen a parancsnokok ellen, akik sikeresen harcolnak, de saját maga ellen nem.

Krotevics bírálja a hadvezetést is amiatt, hogy nem vonták még felelősségre a tábornokot több régió, város és ezer katona elvesztéséért. Úgy véli, a katonák hősiessége abban mutatkozik meg, hogy az ellenséget visszatartják, nem pedig a hadvezetésnek köszönhetően.

A dandárparancsnok kijelenti, hogy kész vállalni a nyilvánossághoz fordulásának következményeit, még akkor is, ha ellene indulnak eljárások. Krotevics sajnálkozását fejezi ki amiatt, hogy nem lépett fel korábban.