A magyar-skót meccs hatása a vízfogyasztásra

A vasárnapi magyar-skót labdarúgó mérkőzés érdekes módon befolyásolta a fővárosi vízfogyasztást, amit a Fővárosi Vízművek adatai is alátámasztanak.

A Fővárosi Vízművek közösségi média bejegyzése szerint a magyar válogatott 1-0-ra aratott győzelme Skócia felett az Európa-bajnokságon nem csak a szurkolók hangulatában, hanem a vízhasználatban is nyomot hagyott. A mérkőzés vasárnap esti időszakában a vízfogyasztás jellegzetes változásait figyelték meg a szolgáltató mérései.

A találkozó 21:00 órakor kezdődött, és a félidő 21:47 körül következett be, amikor is a vízhasználat jelentősen csökkent. A szünet idején azonban hirtelen megugrott a fogyasztás, majd a második félidő alatt ismét csökkenésnek indult, egészen a mérkőzés végéig, körülbelül 23 óráig tartó trenddel.

A Fővárosi Vízművek által közzétett grafikonon egyértelműen látszik, hogy a meccs 101. percében történt lefújás után ismét megnőtt a vízfogyasztás. A jelenség mögött valószínűleg az áll, hogy a szurkolók a játékrészek közötti szünetekben és a mérkőzés végén végeztek el olyan tevékenységeket, mint például a mosdóhasználat, amelyek a vízfogyasztás növekedését eredményezték.

A meccset Csoboth Kevin 100. percben szerzett góljával nyerte a magyar válogatott, ami után a szurkolók többsége igyekezett a vécézését a meccs utánra halasztani, ami a vízfogyasztásban is megmutatkozott.