15 év fegyházat kértek a Jánoshalmi gyilkosságért

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség 15 év fegyházat kért egy 24 éves férfira, aki megfojtott egy idős nőt Jánoshalmán, hogy megszerezze a használt tévéjét.

Az eset tavaly nyáron történt, amikor a vádlott egy családi összejövetel után, dizájner drog és alkohol hatása alatt betört egy egyedül élő 81 éves asszony házába. A férfi ismerte az áldozatot, tudta, hogy nehezen mozog, és ritkán hagyja el otthonát. A bűncselekmény este tíz körül történt, amikor a vádlott a kerítésen átugorva, egy nyitott ablakon keresztül bejutott az idős nő otthonába.

Az áldozat felébredt a zajra és megpróbált felkelni, de a vádlott ököllel többször megütötte, majd a földre zuhant nőt megfojtotta. A gyilkosság után a férfi átkutatta a házat, magával vitte a tévét és elmenekült a helyszínről. A rendőrség néhány órán belül azonosította és elfogta a tettest.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője szerint a vádlott nem tett érdemi vallomást, és nem élt panasszal a gyanúsítás ellen. Az ügyészség a vádlottra 15 év fegyházat kért, amennyiben beismerő vallomást tesz az előkészítő ülésen. Az ügyészség szerint a férfi a nyereségvágyból, és egy korlátozottan mozgó idős személy sérelmére követte el a többszörösen minősített emberölést. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.