Rendbe tették a rendszert a határátkelőkön

A vasárnapi informatikai rendszerhiba után, amely az ország összes határátkelőjét és a ferihegyi repteret is érintette, a szakemberek megtalálták és elhárították a hibát, így a határforgalom ismét zavartalan.

Vasárnap délután a határátkelőkön és a ferihegyi reptéren is informatikai rendszerhiba lépett fel, ami jelentős várakozási időket eredményezett az utazók számára. A hiba okát a szakemberek azonban megtalálták, és 17 óra 20 perctől a határforgalom újra zavartalanul működik.

A police.hu oldalon jelentették be a hibaelhárítás sikerét, de a ferihegyi reptér aktuális helyzetéről nem szolgáltatnak információt. A reptér állapotáról további tájékoztatásért levélben érdeklődtünk, és amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

A rendőrség figyelmeztetése szerint a külföldre utazóknak ajánlott, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.