A világ legcsúnyább kutyájának választották Wild Thangot

A világ legcsúnyább kutyái között megrendezett verseny győztese Wild Thang, egy nyolcéves pekingi palotapincsi lett, amelyet a BBC hírportálja és a The Guardian is beszámolt. A kaliforniai Petalumában tartották meg az eseményt, ahol nyolc versenyző indult, többségüket menhelyekről fogadták örökbe.

Wild Thang, aki az oregoni Coos Bayben él, már ötödik alkalommal vett részt a World’s Ugliest Dog versenyen, és ez volt az első győzelme. A kutya különleges megjelenését egy korai szopornyicafertőzés okozza, amely megakadályozta a fogainak normális növekedését, így a nyelve kilóg, és egyik lábában izomzavar alakult ki.

A World’s Ugliest Dog versenyt már közel 50 éve rendezik meg, és célja, hogy ünnepelje a kutyákban rejlő tökéletlenségeket, amelyek minden egyes állatot különlegessé és egyedivé tesznek. Ann Lewis, Wild Thang gazdája, 5000 dolláros nyereményben részesült a győzelemért, valamint egy megjelenésre az NBC Today című műsorában.

A zsűri döntése alapján a második helyezett egy 14 éves, kerekesszékes mopsz, Rome lett, aki és gazdája, Michelle Grady 3000 dolláros jutalomban részesültek. Rome a közönségszavazáson is első helyet ért el, és ez volt az első nevezése a versenyre. A harmadik díjat egy szintén első alkalommal induló, Daisy May nevű, szőrtelen, fogatlan és vak keverék kutya kapta, Elizabeth Whitehouse tulajdonossal együtt, akik 2000 dollárt vihettek haza. Daisy May egy 14 éves fehérbundás keverék kutya, akit kétéves korában az utcáról mentettek ki.

A további nevezők között voltak csaucsau keverékek, kínai és mopsz keverékek, köztük egy Freddie Mercury nevű 14 éves brüsszeli griffon-mopsz keverékkel. Freddie Mercury idén nem nyert díjat a rendezvényen való debütálásakor, de ő Petaluma helyi fagylaltkocsijának hivatalos kabalája, és gyakran megjelenik a helyi születésnapi partikon, valamint az ifjúsági sporteseményeken.

A zsűriben idén többek között Gadi Schwartz, az NBC News tudósítója, Linda Witong Abrahm emberi jogi aktivista és Fiona Ma, Kalifornia államkincstárnoka vett részt.

A verseny egyik fő üzenete az örökbefogadás fontosságának hangsúlyozása, és a szervezők szerint nem a kutyák kinevetéséről, hanem karakterük csodálatos megmutatásáról szól. A rendezvény ötlete Ross Smith petalumai lakostól származik 1971-ből, aki így akart adománygyűjtő bevételt szerezni a közösség Old Adobe Egyesületének, a Sonoma-Marin Fair pedig 1988 óta ad otthont az eseménynek.