Egy ünnepi, mégis könnyed vörösbor

Bő egy éve ajánlottuk Lőrincz György borait, aki a magyar borászat kiemelkedő alakja, és most ismét egy különleges tétellel jelentkezünk. A nyári időszakban, amikor a könnyed, színes italok kerülnek előtérbe, mégis akadnak alkalmak, mint ünnepnapok vagy grillpartik, amikor egy komplex, karakteres vörösborra van szükség.

A St Andrea Hangács dűlőről származó borát ajánljuk, amely rubinszínű, gyümölcsbomba jellegű, cseresznyés-szilvás ízvilággal és egy kis fahéjas hordófelhanggal büszkélkedhet. Könnyed, de mégis tömör szerkezetű, és nem igényel túlzott hűtést, hogy az illatok teljesen kibontakozzanak.

Az egri borvidék északi fekvése és a meszes talaj hozzájárulnak ahhoz, hogy a borokban megfelelő savak alakuljanak ki az érett gyümölcsben. Eger hűvösebb dűlői és a szigorú eredetvédelmi szabályozás, különösen az Egri Bikavér Szabályzat, biztosítják a borok magas minőségét.

Eger városa nem csak a borairól, hanem a történelmi múltjáról, a termálvizekről és a kiváló fürdőiről is ismert, így a borok mellett más élményeket is kínál az idelátogatóknak.

A Hangács dűlő Egri Bikavér Grand Superior 2021-es évjáratú bora 7550 forintba kerül, és 94 pontot ért el.