Fiatal nő holttestét emelték ki a Dunából

Vélhetően a Duna sodrása elragadta a kutyáját és azt próbálta kimenteni egy 33 éves nő Dabasnál, akinek a holttestét néhány órával később megtalálták a Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai.

Elsodort a Duna egy 33 éves nőt a kutyájával együtt Dabasnál, a Duna-völgyi-főcsatornánál csütörtök délután. Holttestére pár órával később bukkantak rá a Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai több kilométerrel arrébb.

A Tények.hu arról számolt be, hogy a Pest vármegyei rendőrség kérte a Kutató-Mentő Szolgálat segítségét az akkor még eltűntként keresett nő felkutatásához.

A kutatást a Dabashoz közeli Sári zsilipnél kezdték búvártechnikával, és késő délutánra már egy 20 kilométeres szakaszon keresték az eltűntet. A rendőrség koordinálásával végül a kutató-mentők és a halőri szolgálat találta meg a nő holttestét.

A kutyáját próbálta kimenteni

Egy helyi lakos hívta a segélyhívót, miután észrevette, hogy egy kutya a gazdáját keresi a parton, ahol egy övtáska és egy póráz is hevert. A segélyhívót délelőtt tíz órakor értesítették, de akkor még nem tudtak járőrt küldeni a helyszínre.

Facebook-kommentek alapján a nő két kutyával sétált és játszott a főcsatorna partján, amikor az egyiket elragadta a sodrás. Az áldozat megpróbálta megmenteni a négylábút, ekkor történhetett a tragédia.