Mark Owen az Indexnek: A Take That egy álom, ami 17 éves korom óta tart

Több mint 3 évtizedes pályafutása alatt először látogat Magyarországra a 90-es évek egyik legnépszerűbb angol fiúcsapatának számító Take That. A formáció, amely jelenleg 3 tagból áll, július 3-án a Budapest Parkban ad koncertet, ahol a magyar közönség először élvezheti a zenekar előadását. Mark Owen, aki jelenleg családjával Los Angelesben él, az Indexnek adott villáminterjúban beszélt többek között a Take That sikerének titkáról, a zenekar jelentőségéről az életében, szólókarrierjéről és arról, hogy miért visz magával három flakon tusfürdőt a turnéra Los Angelesből.

A Take That 1990-ben alakult Manchesterben, és az évek során több tagcserén is átesett. Az együttes fő énekes-dalszerzője mindig is Gary Barlow volt, míg Mark Owen és Robbie Williams kezdetben háttérvokálokat adott. Williams 1995-ben hagyta el a bandát, majd egy évvel később az együttes feloszlott. 2006-ban azonban újraegyesítő turnét indítottak, és új stúdióalbumot készítettek. Williams 2010-ben ismét csatlakozott a Take Thathez, de 2014-ben ő és Jason Orange ismét elhagyta a csapatot.

A This Life című, 2023-ban kiadott lemezükkel érkeznek Budapestre, amely az együttes kilencedik albuma. Az új kiadványt a Windows című dallal vezették fel. A turné előző állomásain olyan régi nagy slágerek is előkerültek, mint a Back For Good, a Patience, a Relight My Fire, a Rule The World vagy a Pray.

Mark Owen szerint a Take That sikerének egyik titka a zenekaron belüli dalszerzés volt. A tagok mind Észak-Angliában nőttek fel, és a munkamorál korán belénk ivódott. A zenekar az életük, és mindig új utakat keresnek a növekedésre és a fejlődésre.

Owen számára a Take That lehetőséget jelentett a világ megismerésére. A zenekar által tapasztal meg egyre többet a világból, és a turné során körülbelül 80 állomást és 50 országot érintenek. A színpadon való fellépés számára egy csodálatos élmény, ami olyan, mint egy álom, ami 17 éves kora óta tart.

A Take That mellett folytatott szólókarrierjéről Owen elmondta, hogy kíváncsi volt, tud-e egyedül is alkotni. A dalszerzés számára egy médium, amely segít kifejezni magát és kommunikálni.

A Take That és a szólóprojekt közönsége közötti átfedésről Owen úgy véli, hogy a Take That közönsége sokkal nagyobb, de ha valaki kedvel egy dalszerzőt, akkor követi az útját és érdekli, hogy mivel foglalkozik még. Owen számára a zenekar tagjaival töltött idő a társasági élete része, és a stúdióban való alkotás a barátaival töltött idő egy formája.

Az első magyarországi koncertjük kapcsán Owen izgatottan várja, hogy találkozzanak a magyar közönséggel, akik korábban már eljöttek máshova megnézni őket. Bár még sosem járt Magyarországon, és nem ismeri az országot, a zenekar tagjai kíváncsian várják az új élményeket és a világ megismerését.