Családbarát tévé – Rúzsa Magdihoz igazítják a Megasztár felvételeit

Közel húsz évvel ezelőtt Rúzsa Magdi élete teljesen megváltozott, amikor először lépett be a Megasztár stúdiójába. Most, két évtizeddel később a TV2 zenei tehetségkutatójának zsűritagjaként ő segíthet valakinek elérni ugyanezt.

Ám egy közönségkedvenc műsor ítészének lenni nem könnyű, a Máté Péter-díjas magyar énekesnő számára nemcsak az lesz nehéz, hogy esetleg nemet mondjon valaki álmaira, de a nemsokára kezdődő válogató forgatások alatt háromgyermekes édesanyakánt is kihívást jelentenek a számára. A TV2 azonban valóban egy családbarát munkahely, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a kereskedelmi csatornán ősszel műsorra kerülő produkció készítői csak azért megváltoztatták a forgatás menetét, hogy Rúzsa Magdi és a két és fél éves hármasikrek napi rutinja a lehető legkevesebbet csorbuljon.

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Magdi a megújuló Megasztár ítészcsapatát erősíti. Természetesen tiszteletben tartottuk azt a kérését, hogy a gyermekei napirendjét szeretné a felvételek idején is tartani, így a napi beosztásokat úgy alakítottuk, hogy a reggeli és esti rutinnál együtt lehessenek otthon” - állt a TV2 sajtóosztályának kérdésünkre adott válaszában.

Rúzsa Magdi hálás a segítségért, és elmondta, hogy a szerkesztőcsapat mindenben a segítségére van. Így úgy tud elindulni, hogy a reggeli még lezajlik és az esti altatásra hazaérek - mesélte a Blikknek Magdi. Szerencsére a mai világban ráadásul már az is könnyebb, hogy lehet videótelefonálni. Az is igaz, hogy ennyit folyamatosan még soha nem voltam távol tőlük, főleg csak reggel és este látjuk egymást, így ez mindannyiunknak egy kiképzés lesz – árulta el az énekesnő.

Eddig mindig ott voltam velük, de azért azt is meg kell tanulniuk, hogy néha nem vagyok ott, és a gyerekeim már értik azt, hogy anya időnként elmegy dolgozni és ilyenkor mindig mondják, hogy siessek haza – nevetett Magdi. Nagyon hálás a Megasztárnak, hiszen a műsor 19 évesen elindította a karrierjét.

Ez egy olyan műsor, amelyben az ember élete egy csapásra meg tud változni, hatalmas lehetőséget ad, amellyel, ha valaki élni tud és nem visszaélni, akkor jóra fordíthatja a sorsát. Örülök, hogy ennek én is részese lehetek – magyarázta az énekesnő, aki bevallotta: bízik abban, hogy sokszor nem kell majd negatív kritikát megfogalmaznia, de tisztában van azzal, hogy szükség lesz rá.

Lesznek nehéz pillanatok, amikor gombóc marad az ember torkában, mert mégiscsak egy rossz hírt közölsz valakivel, lelkileg már készülök rá. De hiú ábrándokat építeni senkiben nem szabad. Ha valakinek nem való ez a szakma, akkor azt el kell neki mondani, de ha vágyik erre a világra, esetleg más részében még érhet el sikert – osztotta meg a zsűrizéssel kapcsolatos terveit az énekesnő.

Eddig is együttérző ember voltam, de sokak útját, a sikerét vagy sikertelenségét egészen másképpen élem meg azóta, az anyai erő felerősödött bennem – vallotta be a zsűritag. Szakmailag nekem Presser Gábor volt a non plus ultra, de nagyon bírtam Soma anyáskodását, spiritualitását. Az egész zsűri jó volt és szerintem a mienk is az – jelentette ki Magdi.

A forgatások és a családja mellett továbbra is turnézik, amelynek az egyik nagy állomása a Budapest Park koncert augusztus 3-án, amely mindig is különleges helyszín a nyári bulik között.