Rómában rekedt Wizz Air utasok kálváriája

Egy olvasónk jelentése szerint a Wizz Air légitársaság utasai étlen-szomjan töltöttek egy teljes napot Rómában, miután a szombat esti járat törlésre került. A Liszt Ferenc repülőtérről induló járat több mint 200 utasa vasárnap délben is a felszállást várta, szállás és fürdési lehetőség nélkül, csupán egy pár eurós reggeli kupont és egy fél liter vizet kaptak a reptértől.

A Wizz Air hivatalos oldalán is megerősítették, hogy a szombat este 21 óra 35 perckor induló budapesti járat három órás késéssel indult el. Az utasokat csak a kapunál tájékoztatták arról üzenetben, hogy a járatot törölni kellett, és csak vasárnap délután 4-kor indulhatnak el.

A járat törlését a pilóta betegsége okozta, és az utasokat éjjel 1-kor tájékoztatták, hogy vissza kell menniük a feladott poggyászokért. A személyzet reggel 6 óráig próbálkozott szállást biztosítani, de csak 20 embert tudtak elhelyezni, köztük időseket, kisgyerekeseket és várandósokat, a többiek a reggeli nyitásig maradtak a reptéren.

A földi kiszolgáló személyzet arra panaszkodott, hogy nem tud kapcsolatot létesíteni a légitársasággal, és a közelben nem volt szálláslehetőség, így a többi utasnak magának kellett szállást foglalnia. A maradó utasok egy napja ébren voltak, fáradtan és izzadtan, 35 fokban, és csak egy-egy üveg vizet kaptak az éjszakai várakozás alatt. Reggel 6 óra körül 16 eurós kupont kaptak, hogy ételt vásárolhassanak maguknak.

A Wizz Air a történtekkel kapcsolatban elnézést kért a kellemetlenségért, és azt állítja, hogy segítettek szállást foglalni a Rómában ragadt utasoknak. „Azonban a szokásosnál hosszabb időt vett igénybe, ugyanis telítettek voltak a közeli szállodák. Voltak olyan utasok is, akik a reptéren tartózkodást választották” – írták, majd hozzátették, hogy adtak az utasoknak levásárolható kuponokat, és értesítették őket arról, hogy „térítésmentesen átfoglalhatják jegyüket egy másik járatra, vagy a légitársaság visszatéríti számukra a jegyár 100 százalékát vagy a jegyár 120 százalékának megfelelő összegű WIZZ kreditet”.

Délután hazaérkezhetnek

A Liszt Ferenc reptér weboldalán szereplő információk szerint a Rómából érkező Wizz Air járat várhatóan délután 17.45-kor fog landolni. A menetidő alapján ez egyértelműen az említett, Rómából délután 4-kor felszálló gép lehet.