Farkasok támadtak meg egy kocogó nőt egy Párizs melletti vadasparkban

A francia média szerint vasárnap kora reggel három sarki farkas támadt meg egy 36 éves nőt, aki éppen kocogott egy Párizs melletti vadasparkban. Az állatok súlyos sérüléseket okoztak a nőnek.

A BBC jelentése alapján a nő nyakán, hátán és az egyik lábán szenvedett sérüléseket. A támadás a Thoiry vadasparkban történt, ami Franciaország egyik legnépszerűbb ilyen jellegű parkja, és mintegy 40 kilométerre nyugatra fekszik Párizstól. A parkban körülbelül 800 állat él szabadon, amelyeket a látogatók biztonságos járművekből figyelhetnek meg.

A nő valahogy bejutott a park egy olyan részére, amely kizárólag autók számára van fenntartva. Egyelőre nem tisztázott, hogy a nő hibázott-e, vagy a jelzőtáblák voltak-e hiányosak vagy félrevezetőek. Ezt egy meg nem nevezett rendőrségi forrás erősítette meg a Le Parisien című lapnak.

A parkőrök a nő sikolyaira lettek figyelmesek, és sikerült kimenteniük. Ezután egy közeli kórházba szállították a sérült nőt.

Ezen a vasárnapon nem csak a vadasparkban történt esemény borzolta a kedélyeket, hanem Párizs utcáin is. Feminista szervezetek, szakszervezetek és nem kormányzati szervezetek több mint 200 szervezet felhívására 75 ezren vonultak az utcákra, hogy felhívják a figyelmet a nők jogaira nézve a szélsőjobboldal esetleges győzelme által jelentett veszélyre az egy hét múlva tartandó előrehozott parlamenti választáson. Vidéken további 14 ezren demonstráltak ugyanezen okból.

A kétfordulós parlamenti választás legnagyobb esélyese a Nemzeti Tömörülés (RN), amely egy pénteken közzétett mandátumbecslés szerint 250-300 képviselői helyet szerezhet meg az 577 fős nemzetgyűlésben. Az abszolút többséghez 289 helyre van szükség. A demonstrálók különösen a szélsőjobboldal látszatfeminizmusát bírálták, és aggodalmukat fejezték ki az RN nők jogait korlátozó politikáival kapcsolatban.

A Nemzeti Tömörülés a héten visszautasította ezeket a vádakat, és "karikatúrának és hazugságnak" minősítette a pártot ért bírálatokat. Jordan Bardella pártelnök a francia nőknek címzett keddi videójában azzal vádolta meg a "szélsőbaloldalt", hogy "kisajátítja a női jogok monopóliumát".