Magyarország Szépe: Katzenbach Andrea győzött

A Duna televízió vasárnapi gálaműsorában újra megválasztották Magyarország Szépét és két udvarhölgyét. A győztes Katzenbach Andrea lett, mellette az első udvarhölgyi címet Cseh Jázmin, a másodikat pedig Horváth Alexandra szerezte meg.

A szépségversenyen idén 21 lány indult a Miss World Hungary címért, akik közül május végén már öttel kevesebben maradtak, miután lezajlottak a táborbeli alversenyek, köztük a Miss Talent is. A versenyzők a közmédia csatornáin keresztül mutatkoztak be a nagyközözönségnek.

Ez a nyolcadik alkalom volt, hogy a közmédia élő műsorában választották meg Magyarország Királynőjét. A győztes Katzenbach Andrea egy évig viselheti a Miss World Hungary címet, és képviselheti Magyarországot a nemzetközi Miss World világdöntőn. Emellett egy évig az Amigos a gyerekekért Alapítvány Jószolgálati Nagyköveteként is tevékenykedik majd.

A győzelem után Katzenbach Andrea közös fotót készített Kulcsár Edinával, aki 2014-ben nyerte meg a Miss World Hungaryt, és a londoni világversenyen második helyezést ért el, valamint a Queen of Europe címet is megszerezte. Kulcsár Edina gratulációját fejezte ki az új királynőnek, és közös képüket megosztva követői is felhívták a figyelmet arra, hogy mennyire hasonlítanak egymásra.

Itt is teljes szívemből gratulálok!

– írta Kulcsár Edina a közös képükhöz az Instagramon.

A Közönségdíjat Grósz Adél vette át, a Miss Charity alverseny győztese pedig Kiss Kamilla lett. A hazai döntőt Rókusfalvy Lili és a képernyőre műsorvezetőként visszatért Kárász Róbert vezette, a versenynek 2014 óta a közmédia ad otthont. A döntőt látványos showműsor kísérte, amely során a versenyzők többek között a legendás Aranycsapat újragondolt mezét viselte a fitt tourban, és magyar divattervezők esküvő-ihlette ruhakölteményeit a kreatív tourban.

Extra produkcióként Csepregi Éva és Végvári Ádám Neoton Família-slágerválogatással, valamint Péterffy Lili „Lelle” zenéjével tették még emlékezetesebbé az estét. A nemzeti tourra A Dal 2024 győztes produkcióját előadó László Evelinnek, a Petőfi Zenei Díj „Az év dala címmel” is elismert Legényesét dolgozta fel, míg a feltörekvő tehetség, LuvOli Kállay-Saunders Andrással a Young And In Love című dalt adta elő.

„Szépség, céllal”

A világverseny szlogenje: „Szépség, céllal”, ezért a Magyarország Szépe – Miss World Hungary egyik legfontosabb missziója továbbra is az, hogy ráirányítsa a fókuszt a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. A győztes egy éven át fontos feladatokat lát el: járja a világot, felhívva a figyelmet fontos emberi jogi és környezetvédelmi problémákra, és jószolgálati nagykövetként sokat tesz számos társadalmi ügy előremozdításáért.

A hazai versenysorozatban elengedhetetlen volt, hogy a leendő szépségkirálynő szorgalmas, elhivatott, pozitív és nyitott személyiség legyen, és jól beszéljen angolul, hiszen a nemzetközi finálén is prezentálnia kell az általa kidolgozott jótékonysági projektet. A Magyarország Szépe döntő újranézhető ezen az oldalon.

(Borítókép: A győztes Katzenbach Andrea 2024. június 23-án. Fotó: Hegedüs Róbert / MTI)