Nyári meleg és záporok jellemezhetik a június végi időjárást

A június utolsó hetében is folytatódik a nyárias meleg, 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén több helyen is számítani kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra és jégesőre. A hónap végére azonban ismét melegedés várható, a hétvége felé közeledve akár 29-34 fok is lehet.

Hétfőn a felhőzet csökken, a nap kisüt, és kevés felhőre lehet számítani. Reggel délnyugaton és délen még előfordulhat csapadék, de ez hamar megszűnik. Az északi, északkeleti szél több helyen élénk lehet, helyenként erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26-31 fok között alakul, a délkeleti határnál várható a legmelegebb idő.

Kedden fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés ígérkezik, estig a déli országrészben, éjjel szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északkeleti, keleti szél megélénkülhet. Hajnalban 12-19, délután 27-33 fok közötti hőmérsékletekre kell készülni.

Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több helyen várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás és jégeső is kialakulhat. A keleti szél sokfelé megélénkülhet, zivatarban megerősödhet. A minimum hőmérséklet 14-21, a maximum 24-30 fok között valószínű.

Csütörtökön hasonló időjárásra kell számítani, mint szerdán, több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. Az északkeleti szél többfelé megélénkülhet, zivatarban megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban 14-20, délután 24-30 fok között várható.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett többnyire sok napsütésre lehet számítani, de elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. Néhol megélénkülhet a keleti, északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban 15-20, délután 27-32 fok között alakul.

Szombaton napos időre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel, de helyenként kialakulhat záporeső, zivatar. A délkeleti szél több helyütt élénk lökések kíséretében érkezhet. A minimum hőmérséklet 16-21, a maximum 28-33 fok között várható.

Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés ígérkezik, de elszórtan záporeső, zivatar is kialakulhat. Helyenként megélénkülhet a délkeleti szél, a hajnali 17-22 fokról a levegő 29-34 fok közé melegedhet.