A sikeres állásinterjú titka: a tökéletes lezárás

A LinkedIn karrierszakértője, Andrew McCaskill szerint vannak bizonyos stratégiák, amelyek szinte minden állásinterjúban jól működnek.

Az állásinterjúk olyanok lehetnek, mint egy nagy tételű játék, ahol minden szó fontos, és egyetlen rossz válasz is eldöntheti, hogy sikerül-e az állást megszereznünk vagy sem. McCaskill úgy véli, hogy a hatékony kommunikáció elsajátítása kulcsfontosságú az ilyen helyzetekben. "Az interjúk lényegében előadóművészeti performanszok, és ahhoz, hogy jól szerepeljünk, gyakorolni kell. A legjobb interjúzók azok, akik gyakorolják a beszédmódjukat egy mentorral, egy baráttal vagy egy régi munkatárssal, így magabiztosnak és kényelmesnek érezhetik magukat, amikor magukról beszélnek" – mondta McCaskill a CNBC-nek.

Bár minden munkakör más készségeket igényelhet, léteznek olyan stratégiák, amelyek általánosan alkalmazhatók, függetlenül attól, hogy milyen pozícióra pályázunk. McCaskill szerint a következő kijelentés a legokosabb, amit egy állásinterjú végén elmondhatunk: "Szeretném hangsúlyozni, mennyire szeretném ezt a munkát. Úgy gondolom, hogy képességeim és tapasztalataim tökéletesek ehhez, és erős, pozitív hatással lehetek a csapatra. Íme, miért...".

Az ilyen típusú lezárás két fontos tulajdonságot érint, amelyeket a HR-vezetők keresnek: a lelkesedést és a magabiztosságot.

: article-1