Nehéz időszakon megy keresztül Galkó Balázs

Galkó Balázs színész nehéz napokat él meg, miután nemrég kerti baleset következtében eltörte a karját, és bár sérült kézzel is, de továbbra is dolgoznia kell. A színművész pozitív hozzáállással igyekszik megküzdeni az egészségi problémáival és anyagi nehézségeivel. Egy kerti baleset során elvesztette az egyensúlyát, amikor egy sámlin ülve gyomlált és a hokedli egyik oldala megrogyott alatta. Olyan szerencsétlenül esett, hogy a keze egy ágyásszéli betonnak csapódott és azonnal eltört.

Galkó Balázs elmondása szerint a bal karját be kellett gipszelni, ami jelentősen megnehezíti a mindennapi tevékenységeket, például egy nadrág felvételét vagy egy ing begombolását. A színész, aki korábban nyelvgyökdaganattal is megküzdött, jelenleg egy közös képviselettel foglalkozó cégnél kézbesít leveleket. „Szerencsére ezt a munkát továbbra is tudom végezni, felakasztom a vállamra a táskámat és bedobálom a leveleket a ládákba, közben pedig azzal szórakoztatom magamat, hogy verseket mondok” – meséli Galkó.

A munkája ellenére Galkó Balázs továbbra is súlyos anyagi gondokkal küzd. A nyári színházi szünet miatt kiesik a bevétele, és a nyugdíja, valamint a jelenlegi fizetése nem elegendő ahhoz, hogy támogatást nyújtson két kisebbik gyermekének és azok édesanyjának. A színész szerint nagyjából háromszor annyi pénzre lenne szüksége, hogy megfelelően eltartsa magát és családját. Mivel a színházban nincs munka a nyári időszakban, ezért az onnan származó bevétele teljesen kiesik, így a 120 ezres nyugdíjából, illetve a levélhordásból kapott fizetéséből kell megélnie.

Galkó Balázs a nehézségek ellenére is pozitív hírrel szolgálhat: hamarosan Hazám-díjat kap, amit nagy megtiszteltetésnek tart, és amely szerinte jelenleg az egyik legkedvesebb, civilebb elismerés Magyarországon.