Elon Musk újabb gyermekének híre kering

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezére, újabb gyermek édesapja lehet, a Bloomberg információi szerint, amelyet idén év elején fogadhatott a világra a Neuralink igazgatójával, Shivon Zilissel. A vállalkozónak már korábban is születtek ikrei Zilistől, amit a Business Insider tár fel egy bírósági dokumentum segítségével 2022-ben. Musk korábbi kapcsolataiból összesen hat, míg a zenész Grimestől három gyermekkel büszkélkedhet, így összességében 12 gyermekről lehet tudomása a nyilvánosságnak.

A Page Six a Bloomberg egyik, a milliárdosról szóló cikkére hivatkozva számolt be arról, hogy ismét született egy gyermeke Elon Musknak. Az új csemete 2024 elején jött világra, de nemét és nevét illetően egyelőre nincsenek további információk.

Musk gyakran fejezi ki aggodalmát Európa "termékenységi válságával" kapcsolatban, és ezt a témát gyakran boncolgatja közösségi média bejegyzéseiben is. Ezen aggodalmát mutatja az is, hogy Novák Katalin köztársasági elnök, aki a kegyelmi ügy miatt később lemondott, meghívta őt a Budapesti Demográfiai Csúcsra. Habár Musk nem tudott részt venni az eseményen, Novák Katalin ellátogatott hozzá Austinba, ahol közösen megállapították, hogy a gyermekvállalás kulcsfontosságú a világ jövője szempontjából.

Egy Tucker Carlsonnak adott interjúban Musk félelmeit a népességcsökkenéssel kapcsolatban is megosztotta, és emellett 10 millió dollárt is felajánlott az Austini Egyetemnek, hogy kutassák az emberi populáció kérdéseit. A SpaceX-en belül azonban több kritika is érte Muskt, mely szerint inkább a munkahelyi magatartásán és a beosztottakkal való viszonyán kellene javítania. A Wall Street Journal információi alapján volt olyan gyakornoka a cégénél, akivel állítólag szexuális kapcsolatot létesített, aki később a cég egyik vezetője lett. Egy másik munkavállaló pedig állítja, hogy többször is visszautasította Musknak azt a kérését, hogy gyermeket szüljön neki.

A múlt héten nyolc volt SpaceX dolgozó pert indított Musk ellen, azzal vádolva őt, hogy ellenséges munkahelyi légkört teremtett, ahol a nőket és az LMBTQ-közösséget megalázó módon kezelte.

: (The Verge, Bloomberg) : (Page Six) : (Telex)