Anyja emlékét védve ütött, az esés végzett Károllyal – Ezt állítja az apagyilkossággal gyanúsított Előd

Habár már kezd körvonalazódni, hogy mi történhetett, még mindig rengeteg a megválaszolatlan kérdés a január végén kámforrá vált Scherer Károly ügyében.

A három éve súlyos betegségben elhunyt kolléganőnk, Scherer Zsuzsa férjét idén február 5. óta körözik eltűntként, a meggyilkolásával pedig a fiukat, S. Elődöt gyanúsítja a rendőrség. A 42 éves férfit és feleségét is letartóztatták, aki a gyanú szerint segédkezhetett az apósa feldarabolt maradványainak eltüntetésében. Egyelőre nincs meg a holttest, és még az sem biztos, hogy minden valóban úgy történt-e, ahogy azt a férfi előadta.

Előd vallomása szerint az édesanyja emlékének védelme miatt ütötte meg az édesapját, aki esés közben olyan szerencsétlen sérülést szerzett, hogy meghalt. A nyomrögzítések azonban nem támasztották alá a vallomásában előadott darabolást.

A nyomozóhatóság álláspontja szerint a férfi nyereségvágyból, az örökség és a vagyontárgyak miatt oltotta ki az apja életét. Károly eltűnéséről éppen a fia és a menye értesítette a hatóságokat, akik rövidesen gyanúsítottá váltak. Előd a nyomozás során végig azt állította, hogy rajta kívül senki másnak nincsen köze a gyilkossághoz. A helyszíni szemle az elfogásakor megtörtént, és néhány hete került sor az utolsó nyomozati cselekményre. A rendőrök a kertet is átfésülték, de elásva nem találtak semmit. Előd a mellékhelyiségben tüntethette el a maradványok egy részét, amik hónapokkal később, májusban kerülhettek elő, amikor duguláselhárítók érkeztek az ingatlanba.

A házaspár hatéves kislánya három napot töltött nevelőintézetben, miután az édesanyját is őrizetbe vették, majd rokonokhoz került elhelyezésre. A szülei elvesztése nagyon megrázta őt, de a körülményekhez képest jól van. Az édesapját nyilván megviseli a helyzet, de alkalmazkodik a körülményekhez. Mélyen lesújtották a történtek, amiket egyedül kell feldolgoznia és gyakran elérzékenyül. A gyanúsított férfi hazugságvizsgálóra is kötötték, ahol volt olyan kijelentése, amire a szerkezet szerint megtévesztő választ adhatott. Az ügyvédje nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.