Múzeumok Éjszakája 2024: Üzenet a Marsra és kulturális kavalkád

Az idei Múzeumok Éjszakája 2024. június 22-én rendkívül eseménydús volt, ahol a kultúra iránt érdeklődők tömegei élvezték a különféle programokat Budapesten. A Műcsarnokban még üzenetet is küldtünk a Marsra, miközben ingyenes borral kínáltak minket, és vagina alakú ruhát is megcsodálhattunk.

Az estét a Vajdahunyad várában kezdtük, ahol már a bejáratnál érezhető volt a nagy érdeklődés. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum előtt és belül is rengetegen gyűltek össze, ahol a Harmadik Figyelmeztetés akusztikus formációja szórakoztatta a közönséget. A múzeum este kivilágítva különleges hangulatot árasztott, a gyönyörű csillárok fényében pedig egy borokról szóló tárlatvezetésen is részt vehettünk. Nagy József, a szőlészeti és borászati gyűjtemény vezetője mesélt nekünk a borkészítésről, és a pincében három-négy Celsius-fokkal hűvösebb környezetben kóstolhattunk a finom italokból.

A Budapest Pride résztvevői is ellátogattak a múzeumokba, így a szivárványszínű ruhák is megtalálhatóak voltak a látogatók között. A Szépművészeti Múzeumban a Fine Art Jazz Group négyórás koncertjét hallgathattuk meg, ahol a borozgatás és a szendvicsek mellett a Barokk Csarnokban még az Eb-meccseket is közvetítették.

A Műcsarnokban egy építészeti kiállításon vettünk részt, ahol kis üveglapokra rajzolt szimbólumainkat "elküldték a Marsra". A Magyar Zene Házában Dj Palotai emlékest keretében táncolhattunk, és megcsodálhattuk többek között Elton John, Freddie Mercury, Prince, Tina Turner, Adele, Whitney Houston és Billie Eilish ruháit is bemutató Dívák & Ikonok-kiállítást.

Az estét a Robert Capa Központnál szerettük volna zárni, de mire odaértünk, már bezártak. Ennek ellenére a rengeteg élmény és a kulturális gazdagság mosolyt csalt az arcunkra, miközben az éjszakai buszok felé vettük az irányt.