Darshan Thoogudeepa gyilkossági ügye

Tíz napja tartják őrizetben Darshan Thoogudeepa indiai filmszínészt, aki egy rajongójának brutális meggyilkolásával vádolják. A BBC szerint a dél-indiai filmgyártás egyik legnagyobb szupersztárját és további tizenhat embert, köztük a színész barátnőjét is letartóztatták egy 33 éves rajongó megölése kapcsán, akinek holttestét egy csatornában találták meg.

A helyi rendőrség információi alapján a rajongót, Renukaswamy-t „nagyon brutális, barbár módon” ölték meg, és a Bengaluru város rendőrkapitánya „szörnyű módon elkövetett, förtelmes bűncselekménynek” minősítette az esetet.

A rendőrség szerint a 47 éves Darshan dühös volt a rajongójára, mert az erotikus üzeneteket küldött Pavithra Gowdának, aki állítólag a színész barátnője és szintén a letartóztatottak között van.

A vádak sora a gyilkosságon túl emberrablást, összeesküvést és a bizonyítékok megsemmisítését is tartalmazza. Darshan tagadja a vádakat, ügyvédje szerint nincs ellene közvetlen bizonyíték, és cáfolta azokat az állításokat is, amelyek szerint a színész és Pavithra házasok lennének.

Darshan a dél-indiai filmipar egyik leggazdagabb színésze, mintegy 60 filmben szerepelt, és hatalmas rajongótáborral rendelkezik. Letartóztatása az egész országban nagy visszhangot váltott ki.

2011-ben Darshan már volt börtönben családon belüli erőszak vádjával, de a filmipar és a rajongók akkor sem fordultak el tőle. Felesége végül visszavonta a vádakat, és a színész szabadon került. A filmipar jelenlegi esetben is visszafogottan reagál, mivel a színész esetleges elítélése nagy veszteséget jelentene a szakmának.