Hagyjanak békén! – Tényleg ciki szinglinek lenni?

Minden családi összejövetelen eljön az a pillanat, amikor az összes szempár rám szegeződik, és tudom, hogy a következő negyed órában a korombeli ismerősök házasodásáról és gyermekvállalásáról kell hallanom. Amikor már mindenki kimerítette a példákat, akkor jön a mama követelőzése a dédunokával kapcsolatban.

A társadalom gyakran betegségként kezeli a szingliséget, és nehezen fogadja el, ha valaki egyedül is boldog. Az idősebb generációk számára különösen nehezen érthető, hogy valaki miért marad egyedül a harmincas évei után.

A modern ismerkedési formák is megváltoztak: a hagyományos randevúk helyett ma már egy szórakozóhelyen, félrészegen kiabált "csá" is az ismerkedés részévé vált. A képernyők előtt töltött idő és a mesterséges intelligencia által generált tökéletes képek irigykedésre sarkallnak, miközben a másik felfedezése gyakran csak néhány üzenetváltásra korlátozódik.

Lehet, hogy vannak, akik még mindig a mesékbeli hercegre vagy királylányra várnak, de ne feledjük, hogy mindenki számára megvan a joga ahhoz, hogy úgy élje az életét, ahogy ő szeretné.