Capri ismét nyitva a turisták előtt

Az olaszországi Capri szigete újra fogadja a turistákat, miután megoldották a vízellátási problémákat, amelyek korábban a látogatók ideiglenes kitiltását eredményezték.

A híres turistaparadicsom, Capri polgármestere, Paolo Falco szombaton rendelte el a turisták kitiltását a szigetről, mivel a szárazföldről a szigetre vezető vízvezeték meghibásodása miatt vízhiány alakult ki. A tilalom bevezetése után több reggeli kompjárat, amelyek Nápolyból és Sorrentóból indultak, kénytelenek voltak visszafordulni a kikötőbe.

Azonban szombat estére a technikai problémát sikerült elhárítani, és a polgármester bejelentette a tilalom feloldását. A korábbi intézkedés során a helyi lakosok számára lehetővé tették, hogy háztartásonként legfeljebb 25 liter ivóvizet vegyenek át egy tartálykocsiból, de a turisták számára a sziget elérhetetlenné vált.

Capri, amely a Nápolyi-öbölben helyezkedik el, fehér villáiról, öblökkel tarkított tengerpartjáról és előkelő szállodáiról ismert. A szigetnek körülbelül 13 000 állandó lakosa van, de a nyári időszakban ez a szám jelentősen megnő a turisták érkezése miatt.