Áramkimaradás okozott káoszt a manchesteri repülőtéren

Egy váratlan áramkimaradás következtében jelentős fennakadások és káosz alakult ki a manchesteri repülőtéren, érintve az összes onnan induló járatot.

A Sky News beszámolója szerint az 1-es és a 2-es terminálról utazóknak azt javasolták, hogy további tájékoztatásig ne érkezzenek a repülőtérre, és lépjenek kapcsolatba a légitársaságokkal a legfrissebb információkért. A közösségi médiában közzétett felvételek tanúsága szerint a repülőtéren hatalmas tömeg gyűlt össze, akik türelmetlenül várják, hogy végre elindulhassanak úti céljuk felé.

A repülőtér közleménye szerint az áramellátás helyreállítása után megkezdték az intézkedéseket annak érdekében, hogy az utasok minél előbb felszállhassanak a járataikra. Azonban figyelmeztettek, hogy az áramkimaradás következtében előfordulhat, hogy egyes poggyászok nem kerültek fel a megfelelő gépekre.

A repülőtér továbbá jelezte, hogy együttműködnek a légitársaságokkal, hogy az érintett utasok mielőbb visszakaphassák azokat a poggyászokat, amelyek nem jutottak fel a megfelelő repülőgépre. A légitársaságok ígéretet tettek arra, hogy minden érintett utas számára megszervezik a továbbutazást, ha járatukat törölni kellett.