Kórházi horror: nővéreket és egy beteget bántalmazott egy vehemens páciens

Egy páciens szombat este, miután gyorsmentővel a pozsonyi Kramáre intézetbe szállították, fizikailag bántalmazott egy vizsgálatra váró személyt, egy ápolót, illetve egy nővért is. Az eset következtében a két dolgozó az arcán és a karján sérült meg, ami a kórház igazgatóját meghökkentette.

Az ujszo.hu felvidéki magyar hírportál beszámolója szerint az egyik ápoló a sebek miatt néhány napra munkaképtelenné vált. A helyszínre érkező rendőrök az agresszív pácienst fogdába vitték, és a Pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) büntetőfeljelentést készül tenni ellene.

Alexander Mayer, az UNB igazgatója elmondta, hogy orvosként többször is találkozott már heves vérmérsékletű betegekkel, de az utóbbi időben megnövekedett az agresszív támadások száma, ami aggodalomra ad okot. Mayer igazgató hangsúlyozta, hogy az egészségügyi dolgozókat nem szabadna szóbeli és fizikai inzultusoknak kitenni.

A Pozsonyi Egyetemi Kórház vezetősége bejelentette, hogy a jövőben a biztonsági szolgálat megerősítése mellett további fontos intézkedéseket terveznek bevezetni az orvosok és ápolók elleni támadások megelőzése érdekében.