Magyarország és az LMBTQ+ közösség elfogadottsága

A magyar fővárosban már 29. alkalommal került megrendezésre a Pride-felvonulás, ahol az LMBTQ+ közösség tagjai együtt sétáltak végig Budapest utcáin. A Blikk stábja is jelen volt az eseményen, ahol a résztvevőkkel készített interjúk során érdeklődtek a szexualitásuk megéléséről és a társadalom elfogadásáról.

Sokan beszámoltak arról, hogy verbális atrocitások érték őket, mint például köpködés és szóbeli bántalmazás, azonban voltak, akik szerint nem tapasztaltak negatív bánásmódot. Radics Zsombor, ismert influenszer, büszkén vállalja melegségét és úgy nyilatkozott, hogy ő sosem szégyellte ezt, sőt, a "díva élet" részének tekinti.

Ellenpéldaként Kajdi Csaba, más néven Cyla, arról számolt be, hogy magyarok támadták meg Stuttgartban. A felvonulás pozitív hangulatú nyilatkozatai mellett tehát vannak, akik külföldön is szembesülnek a magyar közösség egyes tagjainak ellenséges hozzáállásával.

A Blikk olvasóit arra kérik, hogy fejezzék ki véleményüket arról, vajon Magyarországon elfogadott-e az LMBTQ+ közösség. A szavazásra délután 5 óráig van lehetőség.

: Blikk, "Ön szerint elfogadják-e itthon a melegeket? Szavazzon!"