A Fidesz háborús plakátjai után a Honvédelmi Minisztérium toborzóplakátjai tűntek fel

A Fidesz "Stop, háború" feliratú kampányplakátjai után most a Honvédelmi Minisztérium (HM) toborzóplakátjai kerültek ki az ország több pontján. A változás például a Szentgotthárd nyugati részén található Tótfalusi úti buszmegállóban is megfigyelhető, ahol egy mosolygó katona képe fogadja az arra járókat.

A Fidesz kampányplakátjai a "Stop, háború" felirattal az ország számos pontján megjelentek, Battonyától Nemesmedvesig. A Mexikói úton különösen nagy számban helyezték ki ezeket a plakátokat. Most azonban helyüket a Honvédelmi Minisztérium toborzóplakátjai vették át, amelyek közül néhány a Fidesz "BÉKE" feliratú plakátjai helyére került, például Mosonmagyaróvár és Levél között. Egyes helyeken a két típusú plakát egymás mellett is megtalálható.

A szentgotthárdi buszmegálló említése azért is érdekes, mert a Tótfalusi út, amely a várost követően 7454-es útként ismert, Szakonyfaluba vezet, ahol Rogán Antal gyermekkorának helyszíne található. Itt Rogán Valéria, Rogán Antal testvére, a Fidesz-KDNP színeiben ismételten polgármesterré választották.

Rogán Antal, aki a kormányzati kommunikációért és a nemzetbiztonságért is felelős, egy interjúban kifejtette, hogy nem érzékeli, hogy a háborús plakátok szorongást váltanának ki az emberekből. A Mexikói úton kihelyezett plakátokkal kapcsolatban pedig elmondta, hogy kommunikációs ügynökség felé jelezte nemtetszését, bár később pontosított, hogy más plakátokra gondolt.

A Magyar Honvédség a "Szeretem, megvédem!" mottóval indított toborzókampányt, amely kifejezetten a területvédelmi tartalékosok toborzására koncentrál. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szerint sokan vannak, akik szeretnének cselekedni Magyarországért, ezért is indították a kampányt. A Honvédség hét területvédelmi ezredébe toboroznak tartalékosokat.

A tartalékos szolgálat tanulmányok és civil munka mellett is végezhető. A területvédelmi tartalékosok elsődleges feladata, hogy szükség esetén helyben segítsék a honvédség munkáját. A tartalékos katonák három év alatt maximum három hónapra hívhatók be szolgálatra, cserébe versenyképes jövedelmet és rendelkezésre állási díjat kapnak. Aki megfelel a feltételeknek, az a tartalékos pályáról átnyergelhet a katonai pályára is.