Rohamosztagosnak állt Vilmos és Harry herceg

Bár a brit királyi család tagjai általában csak diplomáciai feladatokat látnak el, időnként más területeken is kipróbálják magukat. Diana hercegné például majdnem színésznő lett, és a család többi tagja közül is többen szerepeltek már filmekben.

Kevin Costner a The Howard Stern Show műsorban beszélt arról, hogy Diana hercegnének szerepet ajánlott a Több mint testőr folytatásában. A hercegné a válása után állt készen arra, hogy változtasson az életén, és elfogadta a felkérést. Costner szerint Diana hercegné kíváncsi volt arra, hogy lesz-e csókjelenet a filmben, és pozitívan reagált, amikor a színész ezt felvetette.

A hercegné halála után Costner úgy döntött, nem készíti el a folytatást, mert senki sem pótolhatná Dianát. A színész később megosztotta a történetet Vilmos herceggel, aki szerette volna találkozni vele, mivel édesanyja rajongott a színészért. Vilmos herceg nem kérdőjelezte meg a felkérést, és elmondása szerint édesanyja valóban szerepelni akart volna a filmben.

A királyi család tagjai közül többen is szerepeltek már filmekben. II. Erzsébet királynő például egy rövidfilmben tűnt fel az 2012-es londoni olimpián, ahol Daniel Craig, azaz James Bond mentette ki helikopterrel. Vilmos és Harry herceg pedig rohamosztagosoknak öltözve vettek részt a Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik forgatásán, bár a jeleneteiket végül kivágták a filmből.

Meghan Markle színésznő volt, mielőtt a királyi család tagja lett, és fel kellett hagynia a színészkedéssel, amikor hozzáment Harry herceghez. András herceg volt felesége, Sarah Ferguson, a yorki hercegné, filmek producereként is tevékenykedik, és lánya, Eugénia hercegnő is szerepelt már egy filmben.

A királyi család többi tagja közül Kamilla királyné egy jótékonysági projekt keretében szerepelt egy minisorozatban, Zara Tindall pedig több filmben és egy televíziós műsorban is megjelent. A család tehát nem idegenkedik a filmezéstől, és az évek során egyre nyitottabbá váltak a modern világ felé.

(Borítókép: Vilmos herceg és Harry herceg 2021. július 1-jén. Fotó: Yui Mok - WPA Pool / Getty Images)