Ótvar Pestis és az old school hangzás

Az Ótvar Pestis által alkotott "Megcsúszva" című lemez a magyar rapper legújabb munkája, amely a drill műfaj felé kacsint, de a végeredmény vegyes fogadtatásra talált.

Ótvar Pestis, aki a magyar rap színtér egyik legtermékenyebb fiatal előadója, már számos nagylemezt és EP-t tudhat maga mögött, valamint több közreműködést és beatet is jegyez producerként. A "Megcsúszva" című negyedik nagylemezén a drill stílus felé nyit, amely nem új terület számára, hiszen korábban is dolgozott már ebben a műfajban.

A lemez hét száma összesen mindössze 15 perc hosszúságú, és a hangulat sötétebb, mint Ótvar Pestis korábbi munkáiban. Habár a rapper jellemző ötletes szóképei megjelennek a dalokban, az erősen egykaptafa beatekkel való megküzdés nem tűnik sikeresnek, és a számok nem alkotnak kerek egészet.

A modern, drilles hangzás kevésbé áll jól Ótvar Pestisnek, mint az old school, játékos alapok, amelyeket például a "Mozaik" vagy a "Placebo" című lemezein hallhatunk. A műfajra jellemző hosszan nyújtott nyögdécselések ellenére a kritika reménykedik abban, hogy a rapper a jövőben tovább keresi saját stílusát és friss hangzással tér vissza.