„Már csak a halálát kell megírnom” – Nemsokára elkészül a Dobos Attila életéről szóló könyv

A legendás zeneszerző, Dobos Attila több mint két évvel ezelőtt hunyt el, de emléke továbbra is élénken él rajongói és szerettei szívében. Menyasszonya, Hatvaniné Erzsó, elkötelezetten dolgozik azon, hogy megőrizze szerelme emlékét, és már közel áll ahhoz, hogy befejezze az énekes életéről szóló könyvet, amely körülbelül 150 oldalon keresztül mutatja majd be Dobos Attila életét.

Dobos Attila 2022. január 4-én távozott az élők sorából hosszan tartó betegség után. Olyan ismert slágerek köthetők a nevéhez, mint az "Isten véled édes Piroskám", a "Kövek a vízparton" és a "Rózsák illata". Aktív évei alatt olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Aradszky László, Korda György és volt felesége, Mary Zsuzsi.

Hatvaniné Erzsó, aki maga is énekesnőként tevékenykedik, már korábban is nyilatkozott arról, hogy szeretné összefoglalni szerelmük történetét, és könyvet ír Dobos Attila életéről. "A szerelmem fogorvosként is nagyon sikeres volt, a régi évfolyamtársai sok szép történetet meséltek nekem róla. Szeretném, ha a könyv összefoglalná az élete fontos állomásait és a mi gyönyörű, közös életünket. Természetesen a szereplőket nem nevesíteném, tiszteletben tartom, hogy nem mindenki szeretne szerepelni" – mondta korábban Erzsó, hozzátéve, hogy Dobos Attila halála előtt azt is szerette volna, ha film vagy sorozat készül az életéről.

Erzsó elárulta, hogy a könyv írása nem ment zökkenőmentesen, hiszen saját betegsége is lassította a munkálatokat, de már csak a zeneszerző halálának megírása van hátra. "Sajnos nehezen haladok most a könyvvel, korábban a betegségem is sokat lassított a munkán, de már csak a halálát kell megírnom" – vallotta be a Borsnak. Hozzátette, hogy a könyv már több mint száz oldal terjedelmű, és már kiadónál is járt, de még körülbelül ötven oldal hiányzik a befejezéshez.

Erzsó megemlítette, hogy Dobos Attila egyik régi barátja átküldött neki egy videót, amelyen az énekes is szerepel, és azt szeretné, ha ezt a felvételt is megoszthatná az olvasókkal. "Attila egyik régi barátja korábban átküldött nekem egy videót, ahol még ő is rajta van. Nagyon jó volt viszont látni! Szeretném még ezt is megosztani az emberekkel" – mondta.