Csipes Tamara visszautasította a kormány családpolitikai kampányában való részvételt

Csipes Tamara olimpiai bajnok kajakozó nem vállalta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családpolitikai kampányának népszerűsítését, mivel szerinte a mindennapi élet alapvető problémái nincsenek megoldva.

Csipes Tamara Instagram történetében számolt be arról, hogy felkereste őt a KIM, és felkérte, hogy népszerűsítse a kormány hamarosan induló, a népességfogyás elleni családpolitikai kampányát. A sportoló azonban visszautasította a felkérést, és kifejtette, hogy egyedülálló anyaként megérti, hogy a legtöbb szülőnek óriási küzdelem és nehézség a mindennapi élet.

Csipes Tamara szerint olyan alapvető dolgok, mint ételt rakni az asztalra, megfelelő oktatásban részesíteni a gyerekeket, az egészséget ápolni, és biztonságos jövőt biztosítani, jelenleg nincsenek rendben.

> "Amíg ezek nincsenek rendben, addig mit kampányoljak emellett? Bőven elég dolog van ránk nyomva, pontosan tudom az milyen, így köszi, ezt ne" – írta Csipes Tamara az Instagramon.

A KIM kampánya a "családban élni jó" szlogennel próbálja népszerűsíteni a családalapítást és gyermekvállalást, hogy megoldást találjon a népességfogyás problémájára. Csipes Tamara azonban úgy véli, hogy amíg a mindennapi élet alapvető problémái nincsenek megoldva, addig nem tudja támogatni a kampányt.

Csipes Tamara Instagram történetében a "Sírjak vagy nevessek?" kérdést tette fel, és a #sírjvagynevess hashtaggel látta el a posztot.