Diesel, a szamár, aki szarvasok között talált otthonra

Az interneten nagy népszerűségre tett szert egy videó, amelyen Diesel, az öt évvel ezelőtt eltűnt szamár látható, ahogy egy vapiti szarvascsordával közlekedik, mintha ő is a csapat tagja lenne.

A CBS beszámolója szerint Diesel, a szamár, öt évvel ezelőtt szökött meg gazdáitól egy kirándulás során, amikor valami megijesztette, és azóta a vadonban él. Terrie és Dave Drewry, akik a szamárról szóló friss híreket osztották meg, elmondták, hogy Diesel eltűnése után hosszasan keresték gyalog, lóháton és drónok segítségével is, de nyomára sem akadtak.

A család nagyon boldog, hogy Diesel él és virul, és úgy tűnik, új családot talált magának a szarvasok között. Terrie és Dave Drewry úgy döntöttek, hogy nem próbálják meg hazahozni Dieselt, mivel láthatóan jól beilleszkedett az új közösségébe, és még a prérifarkasoktól is védelmezte a vapitiket.

Terrie hozzátette, hogy Diesel körülbelül nyolc éves, ami azt jelenti, hogy még sok éve lehet hátra, tekintettel arra, hogy a szamarak akár 30-40 évig is élhetnek.