Elefánt ölt meg egy amerikai turistát Zambiában

Zambiában tragikus esemény történt, amikor egy elefánt halálra taposta Juliana Gle Tourneau amerikai turistát, aki egy turistacsoport tagjaként utazott az afrikai országban.

A 64 éves nő éppen Livingstone városában tartózkodott, amikor egy elefántcsorda vonulása miatt a csoportjával együtt megálltak egy hídnál. Ekkor történt a végzetes támadás, amely során egy elefánt nekiment a parkoló autójuknak, és Tourneau kiesett a járműből, majd az állat agyontaposta.

A helyi tisztségviselők szerint az eset következtében a nő azonnal életét vesztette. A tragédia szerdán történt, és az AP hírügynökség pénteken számolt be róla, helyi tisztségviselőkre hivatkozva.

Tourneau halála nem egyedi eset, hiszen idén márciusban egy hasonló tragédia is megtörtént egy nemzeti parkban, ahol egy elefánt egy teherautót borított fel, és ennek következtében egy másik amerikai turista vesztette életét, továbbá öt személy megsérült.

A zambiai hatóságok ezek után ismételten figyelmeztetik a turistákat, hogy legyenek rendkívül óvatosak a vadon élő állatok megfigyelése során az országban.