A Bridgerton család harmadik évadának kritikája

A Bridgerton család harmadik évadának második felében a sorozat gyengeségei és erősségei egyaránt kiéleződnek, miközben a történetmesélés és karakterábrázolás egyes elemei megkérdőjelezhetőek és klisékbe fulladnak.

Június 13-án debütált A Bridgerton család harmadik évadának második felvonása, amelyben a korábbi részekhez képest még feltűnőbbek az erősségek és gyengeségek, és bár néhány meglepetést is tartogat, a didaktikus üzenetek és a túlzott politikai korrektség továbbra is jelen vannak. A sorozat női karakterei, mint Penelope és Eloise, átérezhető konfliktusaikkal és örömeikkel pozitívumként emelkednek ki, míg a férfi szereplők, mint a Bridgerton fiúk, kevésbé kidolgozottak és pozitív apafigurák hiányoznak a képből.

A sorozat a női hatalomra helyezi a hangsúlyt, Lady Bridgerton és Lady Danbury karakterein keresztül, miközben a férfiak hatalom és jóság nélküli ábrázolása egydimenziós és hamis üzenetet közvetít. Penelope és Colin kapcsolatának ábrázolása különösen kritikát kap, ahol a férfiak önbizalomhiányát és gyengeségét túlzottan hangsúlyozzák, és a konfliktusok kiszámíthatóak és klisék.

A sorozat LMBTQ+ témájának kezelése is kritika alá kerül, Benedict karakterének biszexualitása felületesen van bemutatva, és a karakterek közötti kémia sem éri el a kívánt mélységet. A történelmi pontosság hiánya is problémaként merül fel, ahol a sorozat egyre inkább eltávolodik a korhű ábrázolástól, és felmerül a kérdés, hogy miért is játszódik a történet a 19. században.

Összességében a harmadik évad második felének kritikája vegyes érzelmeket vált ki, és a sorozat egyre inkább elveszíti a korábbi évadokban meglévő történelmi és karakterbeli mélységet. A Bridgerton harmadik évadának második felvonása a 24.hu értékelése alapján 5/10 pontot kap.