Figyelem, ha vonattal utazik az Adriára: az egekbe szökött az árak!

A MÁV szezonális vonatai már elindultak az Adriára, és a jegyárak mellett az étkezőkocsi árai is meglepetést okozhatnak az utazóknak. A Keleti pályaudvarról induló Adria IC a Balaton déli partján át, majd a Dinári-hegység közel 900 méteres magasságú hágóin keresztül éri el a horvát tengerpartot, Split központját. A vonatok szeptember végéig hetente háromszor közlekednek.

Az utasok kényelmét étkezőkocsi szolgálja ki, ahol többféle bankkártya - Mastercard, Maestro, Visa, American Express, KCB és Union Pay - elfogadott, de a SZÉP-kártyás fizetés csak Magyarország területén lehetséges.

A Pénzcentrum által közzétett információk szerint az étkezőkocsi árlistáján szereplő termékek árai jelentősen megugrottak az elmúlt évekhez képest. Egy pár virsli két mini bagettel, ami tavaly még 690 forintba került, idén már 1443 forintba kerül, ami 109 százalékos emelkedést jelent.

A gyümölcsleves ára még ennél is nagyobb mértékben, 114 százalékkal nőtt, 1090 forintról 2340 forintra. A somlói galuska ára viszont csak 11,1 százalékkal emelkedett.

Aki kávéra vagy egy korsó sörre vágyik a hosszú út során, szintén mélyebben kell a zsebébe nyúlnia: a presszókávé ára 86 százalékkal, míg a csapolt korsó Borsodi ára 14,7 százalékkal nőtt.