Baleset a Vígszínházban: színész esett le a díszletről

Egy baleset történt a Vígszínház pénteki Vámpírok bálja előadásán, ahol Jegercsik Csaba, aki a professzort alakította, leesett egy magasban lévő díszletelemről.

Az eset a második felvonás elején történt, amikor Jegercsik egy 3-5 méter magasról esett le. Az előadást az incidens után megszakították, a függönyt azonnal leeresztették, és a nézők közül orvost kerestek. A darab producere tájékoztatta a közönséget a történtekről, és a nézőket megkérdezték, van-e közöttük orvos.

Egy olvasónk és a Telex információi szerint a színész egy hídszerű díszletelemről esett le, amelyről a darab dramaturgiája szerint valószínűleg le kellett volna ereszkednie. A színházból távozóban még látták, hogy Jegercsik Csabát mentőbe helyezték és kórházba szállították.

Jelenleg is folyamatban van a kapcsolatfelvétel a színházzal, hogy további információkat szerezzünk a színész állapotáról és a baleset körülményeiről.

A magyar színházi élet egyik legsúlyosabb balesete 2023 novemberében történt a Nemzetiben, amikor a Rómeó és Júlia előadásán Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé zuhantak, és olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy mindkettejüket azonnal meg kellett műteni.

A színházakban történt korábbi balesetekről további információkat találhatnak olvasóink ebben az összefoglalónkban.