Újra megjelentek a titokzatos monolitok

Az elmúlt évek során a világ különböző pontjain rejtélyes monolitok tűntek fel, amelyek eredete és célja máig ismeretlen. A 3-4 méter magas, tükröződő felületű, háromszög alapú fém objektumok 2020 óta több helyen is felbukkantak, legutóbb pedig Las Vegas közelében egy újabb monolitot fedeztek fel.

A Las Vegas Metropolitan Police Department (LVMPD) közösségimédia-oldalán számolt be a legújabb felfedezésről, amelyet a kutató- és mentőegység talált meg a Gass Peak túraútvonal közelében, Las Vegastól északra. A hatóságok egyelőre tanácstalanok az objektum eredetét és jövőjét illetően, de az újabb rejtélyes eset nagy érdeklődést váltott ki az emberekből.

A monolitok megjelenése nem új jelenség. 2020 novemberében Utah államban, egy helikopterről észlelték az első ilyen tárgyat, amely egy nehezen megközelíthető sivatagi kanyonban bukkant fel. Romániában, Karácsonkőnél is megjelent egy hasonló objektum, de az gyorsan eltűnt, helyén csak egy gödör maradt.

Az Utah állambeli monolitot helyi lakosok távolították el, és egyikük a közösségimédia-oldalán ismerte be a cselekedetet. A négy férfi darabokra törte az oszlopot, és semmit sem hagytak a helyszínen. Kaliforniában, Atascadero városánál egy másik monolitot is megsemmisítettek, majd a helyére keresztet állítottak.

Egy művészcsoport, Wade McKenzie vezetésével, vállalta az Atascadero városában felállított monolit elkészítését. Miután az első installációjukat eltávolították, újra felállítottak egyet, ezúttal még nehezebbre és betontalapzatra helyezve, hogy ne lehessen könnyen eltávolítani. A városi hatóságok üdvözölték az új monolitot, amely örömöt szerez a lakóknak.

A monolitok eredete azonban továbbra is rejtély marad, és bár néhány alkotó kiléte ismertté vált, más installációk alkotói még mindig ismeretlenek. A jelenség újbóli megjelenése arra utal, hogy a művészek továbbra is egymásra reagálva húzzák fel ezeket az Űrodüsszeia-t idéző alkotásokat.

: Las Vegas Metropolitan Police Department LVMPD / TMX SWNS