Varga Mihály: a főpolgármester nem mentesül az adófizetés alól

A Fővárosi Ítélőtábla elutasította a főpolgármester újabb azonnali jogvédelmi kérelmét, így a kincstár 2 milliárd forintot inkasszált a főváros számlájáról – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a hivatalos közösségi oldalán.

A pénzügyminiszter szerint több mint 30 milliárd forint be nem fizetett adót kellett behajtani a fővárosi önkormányzattól. Varga Mihály bejegyzésében arra utalt, hogy Budapest csődben van. Ezt azzal indokolta, hogy bár az önkormányzat 102 milliárd forint adót szedett be az év első négy hónapjában, pénzeszközei április végére 9 milliárd forintra csökkentek, és az adósságállomány 30 milliárd forinttal nőtt.

Varga Mihály kiemelte, hogy további 5 milliárd forintnyi be nem fizetett adóval még mindig tartozik a Karácsony Gergely vezette önkormányzat.

A miniszter hozzáfűzte, hogy az elmúlt öt évben a főváros összesen több mint 1200 milliárd forint adóbevételhez és állami támogatáshoz jutott. Emellett megjegyezte, hogy 188 milliárd forint szolidaritási hozzájárulást kellett volna fizetnie a szegényebb települések támogatására.