Győr új polgármestere és a város jövője

Pintér Bence, Győr frissen megválasztott polgármestere, számos területen kíván változásokat eszközölni, és bízik a város fejlődésében.

Amikor Pintér Bence megnyerte a választást, nem voltak felkészülve a győzelemre, hiszen a csapat kérése volt, hogy ne legyen előre pezsgő bekészítve. Pintér Bence nem lepődött meg a győzelmén, és köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a választások lebonyolításában.

Dézsi Csaba András, a város korábbi polgármestere, nem hívta fel a választás óta, míg Borkai Zsolt gratulált neki. Pintér szerint Dézsi ellenségként tekint rá, Borkai viszont választási ellenfélként.

Jelenleg két aktív peres ügy van folyamatban Dézsi Csaba András és Pintér Bence között, mindkettő rágalmazás miatt. Korábban egy hasonló ügyben a bíróság kimondta, hogy a "Győr 750" díszérmeket csak a szülők hozzájárulásával lehetett átvenni, amiért a gyerekeknek fényképezkedniük kellett Dézsi Csaba Andrással.

Pintér Bence szerint a győri Facebook-csoport, amit a Covid-járvány idején hozott létre, segítő csoporttá és közéleti fórummá nőtte ki magát, és bár Dézsi Csaba András azt állította, hogy kitiltották onnan, ez nem igaz.

A polgármesteri címért való indulását akkor döntötte el, amikor kiderült, hogy Dézsi Csaba András mellett Borkai Zsolt is elindul a választáson. Pintér Bence szerint nem lehet, hogy a győriek csak közöttük választhassanak.

A városvezetés munkáját közelről követte, és számos szakértővel tartott kapcsolatot. Dézsi Csaba András többször is elismerte, hogy az Úgytudjukból értesült bizonyos dolgokról.

Pintér Bence szerint Győr nem forradalmi város, és ha valaki jól végzi a dolgát, több ciklust is kaphat. Dézsi Csaba András azonban súlyosan alulteljesített a saját pártja eredményeihez képest.

A polgármesteri szék átvételéig Pintér Bence a győztes képviselőkkel fogja átbeszélni a körzetek fejlesztési terveit. A kompromisszumkészség fontos, és a polgármester nem viselkedhet úgy, mint aki háborút visel a városrészek vagy párttársai ellen.

Pintér Bence úgy véli, hogy a győri Fidesz belátja majd, hogy nem folytathatják Dézsi Csaba András ámokfutását, és békét kell teremteniük a városban. Ha a Fidesz háborúzni kezd Győrben, a választók megbüntetik őket a következő választáson.

Az új polgármester szerint az Audi, mint a város egyik legnagyobb munkáltatója, fontos partner lesz, és párbeszédet fog vele folytatni. Az egyetem vezetőivel is együttműködésre készül, és szeretné, ha a kuratóriumban a város mindenkori polgármestere kapna helyet.

Pintér Bence bízik abban, hogy a kormány támogatni fogja Győrt, és nem fogja hátrányos helyzetbe hozni a várost.

A városvezetési stílus változását ígéri, és a város politikája a győriek igényei szerint fog alakulni, a szakmai tanácsokat követve.

A győriek fölötti átnyúlást a kormány részéről nem fogja elfogadni, és politikai következményekkel fenyegeti, ha a kormány ezt megpróbálja.

Pintér Bence újságíróként kezdte pályafutását, majd politikusként folytatta. Győrben él családjával, és októbertől ő lesz a város polgármestere.