Liptai Claudia és Csonka András harminc évvel ezelőtti szerelmi története

Több mint harminc évvel ezelőtt Liptai Claudia és Csonka András közös munka kapcsán ismerte meg egymást, amikor a színésznő még csak tanulmányait folytatta és vörös hajú volt.

Liptai Claudia, a Gór Nagy Mária Színitanoda akkori diákja, nagy izgalommal készült a Grease című előadás bemutatójára, amikor megtudta, hogy a már akkor ismert Csonka András is részt fog venni az előadásban. "Mondanom sem kell, nagyon izgatott lettem, hogy együtt játszhatok egy híres sztárral" – emlékezett vissza Liptai a Meglepetés címlapinterjújában.

A próbák során Liptai Claudia beleszeretett Csonka Andrásba, és érzéseit nem is rejtette véka alá. "Halálosan szerelmes lettem belé" – árulta el a színésznő, aki élőben még jobban nézett ki, mint a tévésorozatban, magas, fekete hajú és szemtelenül jóképű volt. A premier után nem sokkal egy kávézóban ülve Liptai egy szerelmes levéllel lepte meg Csonkát, amelyben részletesen kifejtette iránta érzett szerelmét. A levél átadása egy rózsaszín borítékban történt, ami váratlanul érte Csonkát.

Csonka András meglepetését és zavarát a helyzetben a magazinnak így idézte fel: "Hirtelen azt sem tudtam, mitévő legyek, hogyan reagáljam le a helyzetet…" – mondta. A színésznő akkoriban komolyan gondolta a kapcsolatot, és még arról is fantáziált, hogy "bezárja az ajtót, lenyelem a kulcsot", hogy Csonka ne tudjon tőle megszökni. Azonban hamar belátta, hogy nincs esélye, mivel "nem a vörös hajú démonok voltak a típusai" – tette hozzá Liptai.

A visszautasítás után Liptai Claudia nem sokáig kesergett, hamarosan egy másik színész, Miller Zoltán felé irányította szerelmi érzelmeit. "Onnantól fogva őt üldöztem a szerelmemmel" – mondta Liptai, aki szeretetre éhes fiatal lányként könnyen lobbant szerelemre.

Liptai és Csonka az évek során barátok maradtak, és több jelentős eseményen és évfordulón is részt vettek együtt. A Meglepetésnek adott interjújukban elmondták, hogy kapcsolatukat egy hosszú házassághoz hasonlítják.