Lilu nem váltana a TV2-höz még 50 milliárdért sem

Lilu, az RTL Klub húszéves veteránja, a Szavakon túl című műsorban beszélt arról, hogy miért nem hagyja el a csatornát a konkurens TV2 kedvéért, még akkor sem, ha őrült összegeket ajánlanának neki.

A műsorvezető szerint a váltás elsősorban morális kérdés, és nem érti azokat a kollégáit, akik csupán a magasabb fizetés reményében igazolnak át. Lilu elmondása szerint a TV2-től érkező ajánlatokat mindig visszautasította, mert számára az RTL Klubnál való munkavégzés függetlenséget és büszkeséget jelent.

"Nem ment el ez konkrétumig, mert egyszerűen nekem nem volt opció. Nálam ezt az RTL-nél pontosan tudják. Ha most idejönne a TV2 ötvenmilliárddal, -csilliárddal, és mondjuk az lenne, hogy egyébként az RTL-nél én csak kevés műsort vagy lehetőséget kapok, akkor sem mennék el. Ilyen értelemben egy rossz tárgyalási pozícióban vagyok, mert nagyon büszke vagyok a csatornámra, az RTL-re, illetve arra, hogy független. És tudják azt, hogy nem vagyok elcsábítható" – idézi Lilu szavait a story.hu.

A műsorvezető szerint nem is biztos, hogy szüksége lenne a TV2-nek rá, de ez számára lényegtelen. Lilu nem ítéli meg azokat, akik hosszú ideje a konkurens csatornánál dolgoznak, például Till Attilát, aki már korábban ott kezdte pályafutását.

"Én például tök értem a Tillát, hogy ott kezdett. A Tilla nem akkor igazolt át. De most, vagy tavaly, vagy három éve én kaptam volna egy sokszoros pénzt, mert kellettem volna, és azt gondolták volna, hogy megyek, úgy, hogy nekem mindenem megvan, csak még többet akarok. Ez nekem nem fér bele az értékrendembe…" – mondta Lilu.

Lilu hozzátette, hogy elégedett az életével, és nem vágyik többre pusztán a gazdagodás kedvéért. Kiemelte, hogy fontos számára az RTL Klubon dolgozó kollégák közössége, mint például Erős Antónia, Szellő István vagy Rábai Balázs. Úgy véli, nem érezné jól magát egy olyan csatornánál, ahol szerinte etikátlan tévézés és híradózás folyik.

"Ha előttem egy olyan híradó köszönne el, ahol atomháborúval fenyegetik, és hazudják, és megvezetik az országot, és különben teljesen etikátlan tévézés és híradózás folyik, nem érezném jól magam" – fogalmazott Lilu, aki úgy gondolja, vannak olyan kollégák, akiket mégis el lehet csábítani.