Bozontos szakállú kolosszus – Ádám Martint észrevette a német sajtó

A Kicker, Németország vezető sportlapja, kiemelte Ádám Martint, a magyar csatárt, aki rövid idő alatt a közösségi média sztárjává és a közönség kedvencévé vált, annak ellenére, hogy csak 11 percet játszott a svájciak ellen.

Ádám Martin, aki 191 centiméter magas és körülbelül 90 kilogramm súlyú, narancsvörös, bozontos szakállal és néhány tetoválással hívja fel magára a figyelmet a pályán. A Kicker szerint inkább MMA-harcosra vagy rögbijátékosra hasonlít, mint labdarúgóra, és nem véletlenül kapta meg a viking és terminátor beceneveket az interneten.

A magyar csatár vasárnap nyilatkozott kinézetéről, elmondva, hogy bár jókat nevet a róla készült mémeken, nem tulajdonít nekik nagy jelentőséget. Számára fontosabb, hogy a pályán töltött 15-20 perc alatt olyan teljesítményt nyújtson, amelyre családja is büszke lehet.

A Kicker mellett a francia L'Equipe is felfigyelt Ádám nyilatkozatára, amelyet a Telex videójában tett. Ádám arra a kérdésre, hogy mit csinált három évvel ezelőtt, amikor a magyar válogatott játszott az Európa-bajnokságon, azt válaszolta: „Söröztem otthon”. Ez a őszinte válasz tovább növelte népszerűségét.

Ádám nyilatkozatát nem csak a L'Equipe és a Kicker idézte, hanem svéd, horvát, cseh, és a legnagyobb portugál sportlapok is, valamint görög, macedón, albán, szerb, bolgár, lengyel, dán, sőt még mexikói sportlapok is felkapta a Telex videójából származó nyilatkozatot.

A cikk megemlíti, hogy korábban is voltak olyan labdarúgók, akik kinézetükkel váltak érdekessé a sajtó számára, példaként említve a dán Töftinget és Gravesent, valamint a bolgár Trifon Ivanovot és Jordan Lecskovot, akiket nem feltétlenül a játéktudásuk miatt ismert meg a közönség.