A magyar labdarúgó-válogatott Weiler im Allgäuban edzett

Kedd délelőtt a magyar labdarúgó-válogatott sajtónyilvános edzést tartott Weiler im Allgäuban, ahol a csapat jelenlegi bázisa található. A helyszínen több német tévéstáb is jelen volt, köztük a Sky, az RTL és a Welt, hiszen a magyar és a német válogatott szerdán Stuttgartban mérkőzik meg egymással.

A magyar csapat edzésén Szoboszlai Dominikot, az angol ligából érkező csapatkapitányt, minden tudósítás kiemelte. Emellett öt Bundesliga-profi is részt vett az edzésen, köztük Gulácsi Péter a kapuban és Orbán Willi a védelemben.

A város polgármestere, Tobias Paintner személyesen is meglátogatta a csapatot, és a magyar szövetségnek ajándékozta a város szimbólumát, egy kolompot. Cserébe a magyar játékosok által dedikált hivatalos meccslabdát kapott. A magyar csapat tagjai emellett aláírták a helyi évkönyvet is az edzés előtt.

Az edzésen Loic Nego, aki vasárnap még sprinteket futott, nem vett részt, míg Callum Styles, aki korábban könnyített edzéseket végzett, már teljes intenzitással edzett. A sérüléséből lábadozó Nego mellett Balogh Botond hiányzott a magyar keretből.

Az öltözőből kijövet Szoboszlai fejelgetett Kerkezzel, majd Marco Rossi kapitány érkezése után Suth Gábor erőnléti edző vette át az irányítást. A játékosok párokba rendeződve, többféle gyakorlatot végeztek, többek között egyérintős játékot és robbanékonysági feladatokat is.

A magyar válogatott jó hangulatban készül a németek elleni összecsapásra, amelyre az előző három találkozó alapján pozitív előjelekkel tekinthetnek: két döntetlen mellett egy győzelem szerepel a mérlegükben. Három évvel ezelőtt egy vereség után sikerült felállniuk a padlóról, és hasonló fordulatra számítanak most is. A találkozót szerdán 18 órától rendezik Stuttgartban, ahol a magyar csapat a gyakorlást követően sajtótájékoztatót tart, Marco Rossi szövetségi kapitány mellett Lang Ádám és Schäfer András válaszol majd az újságírók kérdéseire.

Európa-bajnokság, A csoport

2. forduló

szerda 18.00: Magyarország–Németország (Stuttgart)

szerda 21.00: Skócia–Svájc (Köln)

Az első fordulóban

Magyarország–Svájc 1–3

Németország–Skócia 5–1

A csoport állása: 1. Németország 3 pont (5–1), 2. Svájc 3 (3–1), 3. Magyarország 0 (1–3), 4. Skócia 0 (1–5)

(Borítókép: A magyar válogatott edzése Németországban 2024. június 18-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!