Nagy bejelentés: jön a Coldplay legújabb albuma

Október 4-én kerül a boltok polcaira a Coldplay brit zenekar tizedik stúdióalbuma, a Moon Music, amelyet környezettudatos szemlélettel alkottak meg. A Warner Music Group magyar képviselője, a Magneoton szerint az album előfutárát, a feelslikeimfallinginlove című dalt már a magyar rajongók is hallhatták a zenekar vasárnapi, teltházas koncertjén a Puskás Arénában.

A Moon Music kiemelkedik a zenei kiadványok közül, hiszen 140 grammos EcoRecord LP-ként jelenik meg, amelynek gyártása során 9 újrahasznosított PET-palackot használnak fel, ezzel 85 százalékkal csökkentve a szén-dioxid-kibocsátást a hagyományos vinyllemezekhez képest. A The Ocean Cleanup szervezettel közösen létrehozott Notebook Edition EcoRecord LP pedig 70 százalékban a guatemalai Las Vacas folyóból kihalászott műanyagból készül, megakadályozva ezzel, hogy az a tengerbe juthasson.

A CD-kiadások is környezetbarát módon készülnek, 90 százalékban újrahasznosított polikarbonát felhasználásával, ami legalább 78 százalékkal kevesebb széndioxid-kibocsátást jelent a hagyományos CD-k gyártásához képest. A Moon Music első kiadása korlátozott példányszámban lesz elérhető, és a Notebook Edition egy keménykötésű könyv formájában jelenik meg, amely Chris Martin frontember eredeti stúdiófüzetének hű másolata, 28 oldalnyi exkluzív jegyzetekkel, dalszövegekkel és illusztrációkkal az album készítési folyamatáról.